maandag 23 december 2013

Review | Sigma Premium Professional Kit


Iets meer dan een half jaar geleden toen ik besloot een cursus te volgen voor visagie was ik op zoek naar een goede kwasten set. Ik was klaar met de spons applicators en het werd tijd om een goede set aan te schaffen waar ik heel lang mee kon doen.. Dat ligt er maar net aan hoe ik er mee omging. Jaja, zelfs kwasten moeten gewassen worden! Dit leg ik jullie later nog een keer uit. Ik was dus op zoek en na honderden sites te hebben bekeken vond ik een mooie set. Ik vond het alleen best prijzig. €165,00 maar liefst. Toch besloot ik deze mooie set van Sigma te nemen, de Premium Professional Kit. Deze set bestaat uit gezichts, oog en lip kwasten.Na 2-3 weken had ik eindelijk mijn pakketje binnen! De reden waardoor het zo lang duurde is omdat de site waar ik had besteld, het vanuit Amerika liet komen. Voor ik jullie foto's laat zien en mijn gedachte over de set vertel ik jullie eerst een beetje over het merk.

Sigma Beauty dat ook bekend staat als Sigma, is in 2008 opgericht en is een internationaal cosmetica bedrijf. Ze verkopen kwasten, make-up, huidverzorging en accessoires. Sigma producten worden aangeraden door Amerikaanse beauty magazines, Glamour en door de make-up artist van Kim Kardashian! Zelfs de Kardashian's raden ze aan!


Nu terug naar mijn aankoop!
Het zag er precies uit zoals ik verwachtte. 
Een mooie leren case met een rits dat je makkelijk overal kwijt kan.


Zoals jullie zien ziet het eruit als een boek wat ik wel erg leuk vond. Je kan makkelijk de case neerleggen en zo door je kwasten "bladeren".

Ik kreeg in deze set 15 kwasten, dus omgerekend €11,00 per kwast. Sommige kwasten zijn duurder dan anderen zoals gezichts kwasten omdat die groter zijn.Face brushes:


F10 - Powder/Blush Brush
De naam zegt het al, deze kwast kan je gebruiken voor poeder en blush. Ik gebruik hem zelf voor poeder onder de ogen omdat hij niet zo groot is.


F15 - Duo Fibre Powder/Blush Brush
Op de top van de kwast zitten lange witte synthetische haren en vanaf de aanzet tot halverwege de kwast zijn kortere zwarte geitenharen te zien. Deze combinatie zorgen ervoor dat je een soort 'airbrushed' effect krijgt wanneer je je make-up aanbrengt met deze kwast. Ik gebruik deze kwast om blush aan te brengen.F20 - Large Powder Brush
Ook deze naam zegt het al. Deze kwast kan je gebruiken om poeder aan te brengen over het hele gezicht. Hij kan ook gebruikt worden om bronzer aan te brengen. 


F25 - Tapered Face Brush
Met deze kwast kan je mooi contouren. Ook kan je hem gebruiken om highlighter over je gehele gezicht aan te brengen.


F35 - Tapered Highlighter Brush
Deze kwast gebruik ik waar hij voor bedoeld is. Met deze kwast kan je een mooie highlighter aanbrengen boven je jukbeenderen.


F65 - Large Concealer Brush
Deze kwast kan je gebruiken om concealer aan te brengen onder je ogen of gebruik een lichtere concealer om je gezicht te shapen. Deze kwast gebruik ik eigenlijk zelden. Ik heb mijn vertrouwende   Beautyblender die ik eigenlijk altijd gebruik voor mijn concealer.


F75 - Concealer Brush
Deze kwast is kleiner dan de F65 en kan je gebruiken om concealer aan te brengen op plekken waarvan jij vind dat ze gecamoufleerd moeten worden zoals littekens, puistjes en oneffenheden. Deze kwast is iets meer precies. Ook voor deze kwast geldt hetzelfde voor mijn concealer.

Eye Brushes:


E10 - Small Eye Liner Brush
Deze kwast gebruik je om eye-liner aan te brengen. Vanwege de kleine kwast kan je een erg dun lijntje aanbrengen bij je wimperrand.E15 - Flat Definer Brush
Deze kwast kan ook gebruikt worden voor eye-liner maar ik zelf gebruik hem om meer defenitie aan te brengen en schaduw te creeër aan de buiten kant van mijn wimperrand.


E20 - Short Shader Brush
Deze kwast word gebruikt om een smokey eye te maken door je onderste wimperrand te vervagen. 


E25 - Blending Brush
Deze kwast gebruik ik zelf om schaduw te creeër in de arcade boog. Je kan hem ook gebruiken om te blenden.


E35 - Tapered Blending Brush
Deze kwast word vaak gebruikt om te blenden boven de arcade boog zodat de kleur mooi over kan lopen. Hij word soms ook wel eens gebruikt om concealer aan te brengen.


E45 - Small Tapered Blending Brush
Vanwege de punt kan je erg precies in de arcade boog werken waardoor je meer diepte en demensie creeërt. Ik zelf gebruik deze niet heel erg veel. 


E50 - Large Fluff Brush
Deze kwast kan je gebruiken om een highlighter op je wenkbrauw bot aan te brengen. Of gebruik hem op het hoogste punt van je jukbeenderen. 

Lip Brushes:

L05 - Lip Brush
Deze spreekt voor zich. Het leukste van deze kwast is dat hij erg makkelijk mee te nemen is. Ik zelf doe hem nooit in mn handtas maar voor liefhebbers die liever een kwast gebruiken voor lippen stift, ik raad jullie deze dan zeker aan. 


Ik ben erg blij met deze aankoop! En alhoewel het toch best prijzig is, het is het zeker waard!
De kwasten zijn van zeer goede kwaliteit en als ik ze moet vergelijken met MAC Brushes zijn deze toch iets voordeliger maar toch dezelfde kwaliteit! De kwasten zijn super zacht en als je er goed voor blijft zorgen door ze regelmatig te wassen zullen ze zeker een eind mee gaan!

Ik heb mijn Premium Professional Kit gekocht bij:

Als jullie vragen hebben hoor ik het graag van jullie!

Kijk ook even op mijn Facebook pagina en LIKE:

En volg mij op Instagram:
Beautyenstyle


Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat, bedankt! En hopelijk tot snel! ♥