woensdag 8 januari 2014

MAC Eyeshadow.Zoals jullie in het artikel hiervoor konden lezen ben ik bezig met een studie voor Visagie. Ik wou graag zelf een make-up kit samen stellen zodat ik aan de slag kon gaan. Na enige research gedaan te hebben zag ik heel veel goede reviews over de MAC Eyeshadows. Dus besloot ik er een paar te gaan halen bij de Bijenkorf in Rotterdam.Ik koos voor deze 10 mooie refills waarvan 5 shimmer & 5 matte oogschaduws. 
Kijk verder voor de swatches!Ik koos voor vrij neutrale kleuren, die makkelijk met elkaar te gebruiken zijn. 

De kleuren die ik heb zijn:
Matte

Blanc Type
Dit is een matte créme kleur die je kan gebruiken op het ooglid of eventueel als highlighter onder je wenkbrauw. Deze is makkelijk aan te brengen, bijna zo zacht als boter. En goed gepigmenteert.


Kid
Dit is een matte huidskleurige oogschaduw. Deze is iets donkerder dan mijn eigen huidskleur. Ik gebruik deze om donkere kleuren te mengen en blenden in mijn arcade boog zodat het mooi overloopt of ik ga voor een natuurlijke look en gebruik alleen deze in de arcade boog. Deze is ook goed gepigmenteert en deze kleur kan je opbouwen van licht naar donker.


Texture
Niet schrikken, hihi! Deze ziet er vrij oranje uit maar met deze mooie warme kleur kan je je look helemaal afmaken. Deze gebruik ik zelf altijd bij een smokey eye. Om het net iets zachter en warmer te maken gebruik ik deze lichtjes in de arcade boog om de donker kleuren te mengen en zodat het mooi overloopt.


Embark
Dit is een donker bruine matte oogschaduw. Deze is vrij gepigmenteert maar is wat moeilijker te blenden vind ik zelf. Ik gebruik het om een ooglook wat donkerder te maken en deze breng ik aan in de arcade boog en ook onder mijn wimperrand om meer defenitie te creëren.Carbon
Zoals je ziet is dit een zwarte matte oogschaduw. Hier valt weinig over te zeggen, maar ik vind dat dit wel in iedere kit thuis hoort. Tot nu toe is dit de meest gepigmenteerde zwarte oogschaduw die ik zelf heb geprobeerd. Hij is makkelijk aan te brengen en kan ook opgebouwd worden van licht naar donker. Shimmer

Amber Lights
Dit is een super mooie goud/kopere kleur. Wat ik belangrijk vind aan een shimmery oogschaduw is dat de kleur die ik zelf in de pan zie zitten, ik ook graag op mijn ogen wil hebben. Deze kleur is prachtig en zeer gepigmenteerd. Expensive Pink
Nog zo'n kleur.. Prachtig! Dit is een rosé/ goude shimmery oogschaduw. En ook deze is zeer gepigmenteerd. Ik gebruik deze niet altijd omdat ik het zo'n mooie kleur vind en eigenlijk zonde vind om hem te gebruiken. Cranberry
Ik ben echt super blij dat ik deze heb gekocht! Dit is toch wel een favoriet!
Met deze bruin/paars/rode oogschaduw kan je zoveel looks creëren. Deze is ook zeer gepigmenteerd. Twinks
Van deze kleur heb ik eigenlijk spijt dat ik hem heb gekocht. Hij is toch niet zo gepigmenteerd zoals die er in de winkel uitzag. Dit is een shimmery donker bruine oogschaduw. Deze gebruik ik eigenlijk nooit, gewoon omdat er niet zoveel pigment vanaf komt maar ondanks dat kan je denk ik toch wel een zachte look mee creëren.


Silver Ring
Last but not least.. Dit is een metallic zilvere oogschaduw. Zeer gepigmenteerd en ook deze kan je gewoon niet missen in je kit. 
Ik had gekozen voor refills omdat ik ze graag in 1 van mijn Z-palettes wou doen. Ik wil graag meerdere refills maar of ik ze van MAC ga halen weet ik nog niet omdat er nog veel merken zijn die ik wil aanschaffen. 
Het idee achter Z-palettes is dat je oogschaduws met een magneetje erin kan doen en zo je eigen palette kan creëren.
Ik heb de namen van de oogschaduws onder het magneetje geplakt, dat is altijd handig. 


En zo doe ik ze in mijn palette. Er kunnen ongeveer 30 MAC oogschaduws in. Altijd handig om je favorieten kleuren mee te nemen en je kan er altijd weer andere in plaatsen. Je kan er ook blushes, bronzer & highlighters in doen. 

Waar je de Z-palettes kan kopen:
Enchantra
http://enchantra.com/catalogsearch/result/?q=Z-palette
Boozyshop
http://www.boozyshop.nl/z-palette

Welke oogschaduws gebruiken jullie het liefst? 
Of welke van MAC is jouw favoriet?!
Vragen? 
Let me know!

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat, bedankt! En hopelijk tot snel! ♥