vrijdag 13 februari 2015

Review | Mask of Magnaminty

Ik kocht opnieuw dit pepermunt masker en ik wil graag mijn favoriet van Lush met jullie delen. Kom erachter waarom ik dit masker aanraad!

 Ik heb een lange tijd in een kas gewerkt en ik merkte al heel snel dat de gezondheid van mijn huid snel achteruit ging. Zo kocht ik vorig jaar voor het eerst dit masker en ik was hier zeer tevreden over. Maar nadat hij op was merkte ik dat ik iets miste in de routine van mijn huidverzorging. Ik probeer ernaar te streven om 1 keer in de week, meestal het weekend, een masker te nemen. Maar dit lukt niet altijd, wel in de tijd dat ik dit minty masker had. Dus toen ik vorige week in Amsterdam was en in de zevende hemel van Lush stond, besloot ik om dit masker weer eens mee te nemen.


Ik koos weer om de zelf conserverende variant mee te nemen.
Wat Lush zelf zegt over dit masker:
"Mask of Magnaminty is een diepreinigend masker voor je gezicht, nek en rug. Precies wat je nodig hebt, als je echt, echt schoon wilt zijn. Dus, je hebt bijvoorbeeld in een wilde actie je muren geverfd, je hoofd in een stoffige kast gestoken om die eens goed schoon te maken of je tennisbal gezocht in de struiken, geniet dan van deze verfrissende, diepreinigende minty ervaring. Natuurlijke kleisoorten trekken al het vuil uit je poriën, honing en goudsbloem genezen je huid en gemalen adukibonen halen je dode huidcellen weg. Een hele nieuwe jij! Breng aan op een schone huid en laat het tien tot vijftien minuten in trekken. Maak daarna je vingers vochtig en masseer nog even met ronddaaiende bewegingen voor een extra scrub. Afspoelen met lauw warm water."

Er zijn 2 versies van Mask of Magnaminty, de normale versie en de zelf conserverende versie (waar dus geen conserveringsmiddelen aan toe zijn gevoegd). De samenstelling is hierdoor ook anders.


De substantie is dik en korrelig, ookal is de dikte niet op de foto te zien. Normaal roer ik ook altijd even, dit keer dus blijkbaar niet.. Zodra je het potje open draait, ruik je al een sterke mint geur. De kleur zelf vind ik wat minder, maar hé het draait allemaal wat het met je huid doet.


Door de kleine korrels in dit masker is hij ook perfect om gelijk te gebruiken als scrub. Zelf maak ik altijd mijn gezicht iets vochtig aangezien het masker al wat dikker is, anders smeert het totaal niet lekker uit. Dit laat ik dan zo'n 15 minuten intrekken, soms iets korter. De mint geur is duidelijk aanwezig en het ligt er maar net aan in wat voor conditie jouw huid is, maar het tintelt wel een beetje. Niet onaangenaam gelukkig! Ik gebruik dit diep reinigend masker eerder omdat het een lekkere boost geeft aan de huid en mijn poriën iets verkleind, niet omdat ik zo zeer last heb van pukkels/puisten.


Na gebruik merk ik altijd dat mijn huid super zacht is en goed gehydrateerd. Ik kocht de kleine variant van 125gr voor €8,60. Er zijn ook grotere potten te koop maar omdat er toch een bepaalde houdbaarheids datum aan zit, koop ik liever een klein potje. Je kunt ongeveer 10 á 15 keer met een klein potje doen, afhankelijk van hoeveel jij hiervan op je huid smeert.
Wat is jouw favoriete masker?
Liefs, Ashley.


2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik ken het, als ik deze niet zou hebben dan zou ik het ook vergeten haha, maar nu voel ik me maar verplicht met een houdbaarheids datum! =)

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat, bedankt! En hopelijk tot snel! ♥