maandag 16 maart 2015

Review | Makeup Revolution Iconic Pro 1 Palette

Makeup Revolution staat ook wel bekend om het maken van mooie dupes van verschillende high-end merken. Vandaag review ik het Iconic Pro 1 Palette, wat een dupe zou moeten zijn van het Lorac Pro Palette. Kijk jij mee?


Ik plaatste een bestelling bij de webshop Beauty88. Ik wilde namelijk al een tijdje de Lorac Pro Palette, maar doordat ik geen creditcard/PayPal heb kwam hier niks van. Tot ik deze dupe tegenkwam van Makeup Revolution. (Ik bestelde ook de Iconic Pro 2, waar ook binnenkort een review van komt) Voor de Lorac Pro betaal je rond de €40,- wat ik way to much vind. Hij zal het vast zijn geld waard zijn, maar het is ook leuk om een mooie dupe van €8,49 te proberen.


De palette is van hard plastic en de bovenkant is mat zwart. De palette is van een redelijk formaat, niet te klein en zeker niet overdreven groot. Op de achterkant staat goed vermeld dat dit de Pro 1 Palette is. 


Binnenin vind je 16 mooie neutrale oogschaduws, waarvan er 8 mat zijn en 8 shimmer. Er zit een grote spiegel in en een dubbelzijdig kwastje met aan de ene kant een platte oogschaduw kwast en de andere kant een blending kwast. Ik gebruik liever mijn eigen kwastje maar ik vind dit zeker wel een mooie upgrade, beter dan de sponsapplicators. 


Alle oogschaduws hebben een naam, wat vermeld staat op het doorzichtige folie. Er zitten zowel lichte als wat donkere kleuren in de palette, dus een simpele everyday look of een smokey eye kan je hier wel mee maken.


Bovenste rij, mat: Ghost, Luna, Must, Enigma, Fade, Drama, Afflicted, Pitch.


De oogschaduws zijn super silky en smeren makkelijk uit. De lichtere kleuren moest ik wel 2x swatchen. Zowel koele als warme oogschaduws. Een mooie pigmentatie komt er vanaf! En mijn favoriete kleur uit de matte rij is Fade.


Onderste rij, shimmers: Need, Dawn, Getter, Breathe, Too Grey, Stage, Addicted, Player.


Ook de shimmer oogschaduws waren erg silky, alleen de pigmentatie van de twee eerste kleuren is iets minder, maar kan goed gebruikt worden als browbone highlighter. En Addicted is niet zo shimmery als de rest, maar wederom de pigmentatie van deze rij ook helemaal top.
Favoriete kleuren; Too Grey en Stage.Ik ben erg blij met deze mooie dupe. Het scheelt enorm in geld, ookal kunnen de kleuren iets afwijken van de originele Lorac Pro Palette en iets minder gepigmenteerd zijn maar voor €8,49 heb je er een zeker mooie palette voor terug. Zeker als je op een budget bent of gewoon niet zoveel geld uit wilt geven, is dit zeker een mooie alternatief.

Heb jij de Lorac Pro Palette of de Iconic Pro 1?
Nog andere aanraders van Makeup Revolution? Let me know!


Liefs, Ashley.

10 opmerkingen:

 1. Voor zo'n goedkope prijs is het inderdaad geweldig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow dat ziet er goed uit, ik vind de kleuren erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi palette, zeker voor die prijs! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauwie ziet er heel mooi uit, ik kende dit palette nog helemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik was wel al bekend met de andere palettes maar dit is zeker een aanrader als je een dupe zoekt voor de Lorac Pro!

   Verwijderen
 5. wat een ontzettend mooi palette, de palletes van MR zijn volgens mij allemaal heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw hele mooie kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een mooi palette! <3 Hele draagbare kleuren en dat voor zo'n fijn prijsje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Echte warme tinten, heel erg mooi zou dit zeker dragen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat, bedankt! En hopelijk tot snel! ♥