dinsdag 7 juli 2015

Review | MAC Times Nine Eyeshadow Burgundy & Purple

Vaak ben ik te laat, wat betreft mooie speciale collecties, vooral met name die van MAC. Dit keer was ik op tijd om de palettes te bemachtigen en ik deel ze daarom dan ook graag met jullie! Ben jij benieuwd of de Times Nine Eyeshadow collectie in jouw stash thuis hoort? Lees snel verder!
 


Vaak sla ik nét de plank mis als het gaat om Limited Editions of andere speciale collecties van MAC. Ik kreeg een mailtje binnen dat de nieuwe Times Nine palettes online beschikbaar waren en ik wachtte geen moment. Voor ik het wist had ik 2 verschillende oogschaduw palettes in mijn winkelmandje zitten (waarvan 1 voor mijn moekie) en al afgerekend! Ik koos voor de palettes Burgundy en Purple. Ik zelf houd niet zo van de 'echte' paarse tinten en daarom is Burgundy het meest geschikt voor mij. Toch mocht ik Purple reviewen om jullie een idee te geven of hij ook zijn geld waard is.
 
 
Laat ik vooral beginnen met het feit dat de palettes vééééél kleiner waren dan ik in eerste instantie dacht. Nadat ik de bestelling had geplaatst deed ik pas research en ik kwam er dus achter dat de palettes net zo groot zijn als de andere quads die MAC maakt. Dus je krijgt kleinere oogschaduw-pans. Het maakt ze eigenlijk wel heel schattig, maar ik snap best dat mensen dit minder leuk vinden. Als je net als ik bijna nooit pan raakt in een oogschaduw, zal dit echt wel een perfect palette zijn voor jou. De palettes zijn handig en compact, dus overal mee naar toe te nemen. Ook kun je er looks mee maken zowel voor overdag als voor in de avond. Laten we eerst maar eens kijken naar de swatches!


Let's start with Burgundy! Ik was meteen verkocht toen ik deze prachtige kleuren zag, right up my alley! Het komt net als altijd in de mooie prachtige matte doosjes van MAC, die eigenlijk niets weggeven van hoe de palette eruit ziet. De palette zelf heeft een doorzichtige deksel en is semi-mat. Op de achterkant van het doosje staan de namen van de oogschaduws vermeld en welke finish ze hebben.
 
 

Bovenste rij: Honey Lust (F), Poppyseed (S), Quarry (M)
Middelste rij: Antiqued (VXP), Embark (M), #Noir (V)
Onderste rij: Haux (S), Star Violet (VXP), Sketch (V)
 

Ik hield mijn hart eerlijk gezegd al een beetje vast. Ik vind vaak wel dat LE vaak minder mooie pigmentatie hebben dan de oogschaduws uit het vaste assortiment. Maar wauw, boy was I wrong! De oogschaduws smeren enorm fijn en zelfs de lichtere matte oogschaduws werken prachtig mee! Hele mooie kleuren op een rijtje om hier prachtige looks mee te creëren.


Purple Times Nine palette bestelde ik voor mijn moeder. Zij is namelijk gek op paarse tinten en gebruikt dit dan ook erg vaak. Ik daar in tegen voel me niet heel erg thuis in dit rijtje maar alsnog was ik erg benieuwd wat de pigmentatie zou zijn van dit paarse palette. Bovenste rij: Sweet Lust (L), Poignant (S), Lightly Sugared (F)
Middelste rij: Mancatcher (F), Satellite Dreams (VXP), Bon Nuit (M)
Onderste rij: After Dusk (VXP), Beauty Marked (V), Shadow Lady (M)


Dit is dan weer zo'n palette die wat mij betreft een stuk minder pigmentatie bevat. De mattere kleuren swatchte helemaal niet fijn en bleven meer aan m'n vingers zitten dan dat ik hem op mijn huid kreeg. De fellere tinten hadden ook geen sterke pigmenatie. Al met al is het een mooi palette, maar enorm zonde dat de pigmentatie zo tegenvalt en je betaald er best een prijsje voor.
  
 

Deze look maakte ik met het Burgundy Times Nine palette. Prachtige pigmentatie en totaal geen last van fall-out! Kan niet wachten om wat meer te spelen met dit prachtpareltje!


Ik zeg zeker JA wat betreft dit palette thuishoort in mijn stash, natuurlijk heb ik het dan wel over de Burgundy Times Nine palette. Die is zeker z'n geld waard! Want je betaald voor de Times Nine palettes €39,- per stuk. In vergelijking met de normale quads van MAC, waar je 4 oogschaduws krijgt voor €38,-, betaal je nu €1,- meer voor 5 kleurtjes extra, alleen zijn de pans een stuk kleiner. De palettes zijn voor zover ik weet alleen nog online verkrijgbaar.

Ben jij al op de hoogte van deze nieuwe palettes? Welke is jouw favoriet?
Let me know!

Liefs, Ashley.

Volg je mij al via Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?


6 opmerkingen:

 1. Oeh, wauw! Ik ben écht fan van Burgundy!! <3 En je mams mag blij zijn met Purple, misschien minder pigment, maar nog steeds goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hoor, heb ze al in de Bijenkorf Rotterdam zien staan :) goeie review!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bizar mooi! Ik heb die van mij vandaag voor het eerst gebruikt en ben zo gelukkig! Had hem voor dat geld niet willen laten liggen. Prachtige foto's ook & loooove the look!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bizar mooi! Ik heb die van mij vandaag voor het eerst gebruikt en ben zo gelukkig! Had hem voor dat geld niet willen laten liggen. Prachtige foto's ook & loooove the look!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bizar mooi! Ik heb die van mij vandaag voor het eerst gebruikt en ben zo gelukkig! Had hem voor dat geld niet willen laten liggen. Prachtige foto's ook & loooove the look!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat, bedankt! En hopelijk tot snel! ♥