donderdag 24 september 2015

Review | Essence • Happy Girls Are Pretty

Ik had weer eens tijd om een lekker middagje te shoppen, met name bij de drogisterij. Ik kwam een collectie van Essence tegen, Happy Girls Are Pretty en besloot om gelijk wat producten mee te nemen! Benieuwd of ik ook een Happy Girl ben geworden? Lees snel verder..

De nieuwe collectie van Essence, Happy Girls Are Pretty, ligt al een tijdje in de winkels en nu was eindelijk mijn kans om eens een kijkje te gaan nemen. Toen ik bij het schap aankwam was het een chaos, alles was al opengemaakt en iemand was flink tekeer gegaan in de schattige producten.
Gelukkig kon ik nog een aantal dingen scoren!
Precies de producten waar ik een oogje op had, kon ik nog meenemen. Ik nam de Multi-Colour Blush, de Contouring Set en een oogschaduw palette mee. Zelf was ik enorm benieuwd naar de Contouring set, aangezien Catrice laatst ook is uitgekomen met zo'n zelfde duo. Helaas werd deze niet verkocht in het Kruidvat filiaal waar ik was.
Happy Girls Are Pretty - Contouring Set €3,39
Ik vind dit soort duo's enorm handig en ik vind het dan nog leuker als het een budget prijs heeft. Op de achterkant vind je wat info en een how-to. Erg leuk als je wilt beginnen met het highlighten en contouren van je gezicht.
Wauw, ik had mijn droge handjes wel even in kunnen smeren zeg.. Ik merk goed dat het ander weer buiten word. Buttt.. Anyway! De pigmentatie is goed, alleen smeert de highlighter wat poederig. Gelukkig is de bronzer niet te oranje.
 Happy Girls Are Pretty - Multi-Colour Blush €2,99
Alle info en ingrediënten kun je vinden op de achterkant van het doosje. Toen ik deze blush zag was ik verkocht, ja dat heb ik nou eenmaal met het uiterlijk van dit soort schattige producten. Erg benieuwd of hij ook zo mooi is op de wangen! De blush heeft een schattig patroon en een donkerroze hart in het midden.
Hmm, hoewel ik hier heel benieuwd naar was had ik deze toch liever even geswatcht in de winkel.. Zelf vind ik dit geen blush bij mezelf en ook geen highlighter. De blush smeert ook erg poederig en er komt niet veel pigment vanaf. Helaas vind ik het vaak zo dat tijdens limited editions meer tijd word gestoken in de looks in plaats van de kwaliteit, jammer en dubbel.
Hier het Contouring setje en de Multi-Colour Blush op mijn wangen. De bronzer is perfect en ook de highlighter geeft een mooie shine aan mijn wangen. Helaas, zoals ik al dacht, is de blush veelste licht en valt eigenlijk helemaal niet op. Hij creëert meer een witte waas op wangen. Helaas!
Happy Girls Are Pretty - Eyeshadow Palette €3,59
Er waren 2 verschillende oogschaduw palettes beschikbaar en ik koos voor 02 - Happiness Is... Following Your Heart. Het andere palette bevat zachte roze tinten. Op de achterkant vind je weer info en een how to.
Ik hou van dit soort bruintinten en vind het dan vooral perfect in de herfst. Het doosje komt met 5 oogschaduws en een dubbelzijdige spons-applicator. Er zitten 2 highlighter kleuren in, waarvan 1 mat en 1 shimmer. De overige 3 tinten kunnen gebruikt worden op het ooglid of in de arcadeboog.
Hier ben ik dan weer wel over te spreken. De pigmantatie is goed en de oogschaduws smeren erg fijn. De lichtere tinten zijn ietwat korrelig maar alsnog is de kwaliteit oke!
Op de ogen zien de kleuren er minder gepigmenteerd uit dan de swatches op mijn hand. Toch vind ik het een prachtig palette om een everyday look mee te maken. Voor meer intensiteit kan ook een eye-base worden gebruikt.
De producten zien er ontzettend leuk en schattig uit maar toch vind ik niet elk product de moeite waard om te kopen. De blush raad ik dan ook echt af, het ziet er leuk uit maar wat heb je aan een blush waar totaal geen pigment, naast de witte waas, vanaf komt?! Het contouring setje en de oogschaduw palette raad ik dan wel weer aan. Beide producten hebben een mooie pigmentatie en zijn enorm handig voor on the go!

De Happy Girls Are Pretty Limited Edition van Essence ligt nu in de winkels en verkrijgbaar tot half oktober!

Zou jij wat kopen uit deze collectie?
Let me know!

Liefs, Ashley.
 
Volg je mij al via Bloglovin'FacebookInstagram en Twitter?


8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikel! Ze zien er ook zo schattig uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naar het paletje en contour-set ben ik inmiddels wel heel benieuwd geworden! Oh en vraagje: is het hartje in de blush ingedeukt of juist 3D? Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja op de foto ziet hij er inderdaad ingedeukt uit! Maar het is juist 3D! =)

   Verwijderen
 3. De verpakkingen zijn zo schattig, leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb al een aantal malen er naar staan kijken, zo leuk ziet het eruit...de blush dat lijkt mij een heel leuk en mooi product....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de blush en het oogschaduwpalette tegenvallers, jammer !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind precies de producten leuk die je aanraadt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat de Essence schappen altijd zo mishandeld worden. Dat gebeurt volgens mij echt overal. Gelukkig heb je nog een aantal onbeschadigde items kunnen scoren. Het ziet er allemaal schattig uit (vooral de blush!), jammer dat de kwaliteit niet altijd om over naar huis te schrijven is.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat, bedankt! En hopelijk tot snel! ♥